Uncategorized Redaktionen  

Tandlægerne Algade 33 i Roskilde – den gode tandlæge

En god tandlæge er guld værd. Der er mange tandklinikken at vælge imellem, og det kan svært at vide, hvad vi skal lede efter – for hvad gør en god tandlæge? I det følgende vil vi se nærmere på tre ting, der i samspil giver en god tandlæge, og som alle er lette at genkende hos den enkelte klinik.

Tryghed for patienten

En god tandlæge sikrer først og fremmest en god oplevelse for den enkelte patient. Vi er alle individer med forskellige behov, og en tandlæge skal kunne varetage disse. Tandlægeskræk er en udbredt lidelse, og det er noget, ikke alle tandlæger har fokus på. Hos Tandlægerne Algade 33 har man for eksempel specialiseret sig i at behandle patienter med tandlægeskræk, og der er tid og rum til hver enkel besøgende. Den gode tandlæge har en stærk kommunikationsevne og en god indsigt i den enkelte – det er afgørende for den gode og trygge oplevelse, at vi som mennesker føler os hørt, forstået og mødt i vores behov.

Økonomi

I Danmark går vi til tandlægen for egenbetaling – og det kan være en større udskrift. Heldigvis kan vi forsikre os langt hen ad vejen, men desværre ser man stadig, at økonomien bliver årsag til, at mange ikke kommer jævnligt til tandlæge. Vi er tilbøjelige til at tænke, at tandlægerne arbejder med et reguleret marked, men det er dog ikke helt sandt – der vil være forskel på priserne, og en socialt ansvarlig tandlæge vil som regel se til, at sunde tænder ikke kun er forbeholdt de velhavende. Det kan være meget dyrt at gå til tandlæge, og derfor bør vi altid tjekke de enkeltes tandklinikkers økonomiske hensyn – de gode tandlæger tager nemlig hensyn.

Uddannelse og faglig stolthed

Gode fagfolk – uanset branche – kan ofte genkendes på deres nysgerrighed på de ting, der bevæger sig i deres felt. En god tandlæge er ingen undtagelse. Tandlægevidenskaben er i konstant udvikling, og det er vigtigt, at den enkelte tandlæge holder sig opdateret. Metode, teknologi og udstyr optimeres løbende, og det samme gør både viden og den lægevidenskabelige tilgang og forståelse. En dygtig tandlæge har respekt for sit fag og den videnskab, der ligger bag. Den gode tandlæge søger hele tiden at videreuddanne sig, og er opdateret på ny forskning og ny teknologi – den gode tandlæge er drevet af en grundlæggende interesse for det studie, vedkommende engang valgte.