Uncategorized Redaktionen  

Skab et moderne udtryk i hjemmet med grafiske plakater

Det er de færreste, der har budget til at trække store summer ud af husholdningen for at købe kunst. Og hvis man kigger efter i de store boligmagasiner, er det, som om lærreder og indrammede malerier er en lille smule passé. I hvert fald hvis du forsøger at ramme en nordisk og minimalistisk stil. I stedet findes et ret billigt alternativ, som alle kan gøre brug af i indretningen af alle hjemmets rum. Plakater er allemandseje, og selvom plakater findes i mange hjem, behøver du hverken gå på kompromis med smag eller originalitet. Antallet af stilarter er så godt som uendeligt, så din opgave er blot at researche dig frem til dine foretrukne design.

Så hvordan bruger du grafiske plakater til at fuldende din indretning? Det kan du gøre på forskellige måder. Her er tre tip til at skabe et fedt look med grafiske print.

Vær ikke bange for størrelse

Det kan virke voldsomt at så med en 50×70 eller 70×100 plakat i hånden. Alene størrelsen er lidt intimiderende, og hvis der så samtidig foregår meget på plakaten, eller den har kraftige farver, er du måske på nippet til at bakke ud. Det skal du ikke gøre. For har du en stor, tom endevæg i stue eller køkken, kommer du ingen vegne med det typiske A4- eller det lidt større A3-format. Væggen sluger det råt, og det forsvinder på væggen. Gå i stedet trygt efter de store grafiske plakater, og find en fed ramme. Når den først hænger, vil du opdage, hvor tilfredsstillende det er at gå med det store format.

Vær ikke bange for farver

Vi har netop berørt et andet tema, som også kan skræmme os blege skandinaver lidt, nemlig farver. Hvis vi går tilbage til de store boligmagasiner, er de fyldt med sarte beige og sandfarvede nuancer, nude-toner og sort/hvide overflader. Det rene og enkle er noget af det, der kendetegner skandinavisk stil, som vi er kendte i verden for. Men kigger du efter, vil du se, at man ofte har valgt én eller to farver, som går igen i eksempelvis en vase, lysestage, sofapude eller måske en saltskål på køkkenbordet. Her er det oplagt at gå efter plakater med netop den orange, dybblå eller friske grønne farve, du er vild med, og som titter frem i din indretning. På den måde er der en rød, gul eller lilla tråd gennem dit hjem. Og du skal ikke være bange for, at det bliver ”for meget”, eller at det ser rodet ud.

Vær ikke bange for sjove kombinationer

Har du forelsket dig i æstetikken ved en smuk plakatvæg, tænker du måske, at du skal finde grafiske plakater, der er nogenlunde ens, for at kunne hænge dem ved siden af hinanden. Men det behøver du ikke. Kast dig bare ud i forskellige stilarter, og kombiner eventuelt med en cool tekstplakat indimellem. Mix eventuelt også farverne på rammerne, hvis det passer med dit temperament. Plakatvæggen er nemlig et af de steder, der kan bære rigtig meget liv og samtidig passe fint ind i en enkel, lys og nordisk indretning.