Hobby Redaktionen  

SEAT fakta: 6 fakta om SEAT biler

SEAT-biler ses ofte på danske veje, men hvor meget ved ud egentlig om bilmærket bag modeller som Leon og Ibiza? Er du nysgerrig på SEAT, hvor mærket kommer fra, hvem der ejer mærket og lignende, så får du her 6 forskellige fakta om SEAT, der kan gøre dig lidt klogere på netop dette bilmærke.

1. Hvor kommer SEAT fra?

Bilmærket SEAT stammer fra Spanien, og navnet SEAT er en forkortelse for Sociedad Española de Automóviles de Turismo, men heldigvis for dem, der ikke er spanskkyndige, er forkortelsen altså mere end rigeligt til at identificere biler fra dette mærke. I dag har SEAT hovedsæde i Martorell i Catalonien i Spanien, og de producerer biler til Europa, Mellemøsten, Afrika, det meste af Latinamerika samt store dele af Sydøstasien.

2. Hvem ejer SEAT?

SEAT er ikke et bilmærke, der ejer sig selv, da de ejes af Volkswagen Group. Koncernen ejer faktisk flere store, europæiske bilmærker, og de råder blandt andet også over Volkswagen, Audi, Skoda og Porsche.

3. Hvor bliver SEAT produceret?

SEAT produceres samme sted som deres hovedsæde, nemlig i Martorell i Spanien. Faktisk producerer denne fabrik også meget andet end bare SEAT, for fabrikken varetager også produktionen af for eksempel Audi A1 og andre biler, der hører under Volkswagen Group. Der er dog også andre steder i Europa, hvor SEAT produceres, men størstedelen af produktionen foregår i Martorell.

4. Hvad er SEAT Safe?

Hos SEAT har de det, der kaldes SEAT Safe, som er en tryghedsaftale, der følger med at have en SEAT. Det er en ordning, hvor du får 2 til 3 års ekstra fabriksgaranti oveni i den allerede 2 år lange fabriksgaranti. Det er en ekstra service, som du køber dig til, når du køber din nye SEAT, og det koster et beløb ekstra oveni selve bilens pris.

5. Hvad er den mest populære SEAT?

Den mest populære SEAT var i 2020 SEAT Leon, og mellem 1. januar og 31. december det år, blev der registreret 2.000 nye SEAT Leon. SEAT Leon er en lille mellemklassebil med god sikkerhed, så i stationcar er den oplagt som familiebil.

6. Hvor kan man få leasing af en SEAT?

SEAT kan ligesom så mange andre biler leases, og vil du gerne køre i SEAT selv, fordi du har forelsket dig i en af de mange modeller, så er der mange muligheder for SEAT leasing. BMC Leasing har SEAT privatleasing til en god pris, så du kan få mere bil for dine penge. På hjemmesiden bmcleasing.dk kan du læse mere om leasing af en SEAT og finde ud af, hvilke modeller af SEAT som BMC Leasing har hjemme lige nu.

Hos BMC Leasing kan du vælge SEAT privatleasing i 24, 36 eller 48 måneder, men du kan også få korttidsleasing, som giver dig mulighed for SEAT leasing i ned til 6 måneder. Det giver øget fleksibilitet, hvis du for eksempel kun skal bruge en bil i få måneder og ikke vil binde dig til en længere periode.