Andet Redaktionen  

Mundvisiret: Det perfekte alternativ til mundbind og masker?

I disse corona-tider er der både stofmasker, mundbind og visirer i gadebilledet, og de fleste har nok oplevet gener ved brug af en eller flere af disse. Derfor vil det være rart med et alternativ, der både beskytter mod corona, men som også er behageligt at have på i længere tid. Der er det smart med et mundvisir, og det kan du læse mere om her.

Mundvisir dækker det, det skal

Et mundbind af stof beskytter ikke ligeså godt som et engangsmundbind. Et engangsmundbind kan være ubehageligt at have på, hvis man for eksempel er astmatiker eller generelt bare føler det svært at trække vejret med noget foran munden og næsen. Et visir kan være ganske fint at bruge, men det sidder ned over ansigtet, og det kan være super irriterende, hvis du for eksempel har briller på.

Men de ovenstående muligheder er ikke de eneste, når det kommer til personlige værnemidler i kampen mod corona. Du kan nemlig også vælge et mundvisir, der er en lille skærm, der dækker mund og næse, men det hviler på din hage i stedet for din pande, og så sidder den fast bag ørene i to små elastikker, der minder om dem, du helt sikkert kender fra mundbindene. Et mundvisir dækker altså ligeså meget som et mundbind gør, og det kan derfor sagtens bruges som alternativ, hvis du er træt af at bruge engangs- eller stofmundbind og de store visirer.

Beskyt dig mod dråber med mundvisir

Når du har et stofmundbind på, eller et mundbind af typen I eller II, er du ikke beskyttet mod overførsel af dråber fra andre, hvis du for eksempel står og taler med nogen eller lignende. Men et mundvisir dækker godt for mund og næse med plastikskærmen, og derfor er du altså også beskyttet mod overførsel af dråber, når du har mundvisir på. I forhold til overførsel af dråber, er det ligeså effektivt som mundbind af typen IIR, og det er endnu en grund til, at det sagtens kan bruges som alternativ til et mundbind eller lignende.

Brug dit mundvisir flere gange

Et engangsmundbind kan – som navnet også fortæller – kun bruges en enkelt gang, og det skal kasseres efter brug. Et stofmundbind kan bruges flere gange, men det skal igennem en vaskemaskine og tørres efterfølgende, og igen må det nævnes, at det ikke er ligeså effektivt som engangsmundbindene. Men et mundvisir kan vaskes i lunkent vand og derefter tørres, og på den måde kan du sagtens bruge det af flere omgange. Hos display.dk kan du finde dem i pakker á 10, så du har til mange indkøbsture og arbejdsdage.

Derudover gør et mundvisir det også muligt, at du faktisk kan smile til andre mennesker, og det er der helt sikkert masser, der vil nyde godt af i disse tider. Der er altså masser af gode grunde til at vælge et mundvisir, og vil du hellere bruge denne løsning, så køb mundvisir her hos display.dk.