Børn / Unge Redaktionen  

Køb af køjeseng: 5 ting du skal være opmærksom på

Går du med planer om at anskaffe dig en køjeseng til dine børn? Det kan dog ofte være en temmelig forvirrende opgave at finde hoved eller hale i de forskellige køjesenge på markedet. For at gøre dit job en smule nemmere, så får du her 5 tips som du skal være opmærksom på når du vælger køjeseng.

1. Undgå spånplader

Når det kommer til en køjeseng, så anbefales det klart at du vælger en model i massivt træ fremfor de billigere spånplader. Massivt træ holder nemlig langt langt længere end spånplader, og du er jo naturligvis interesseret i at dine børns nye seng skal holde så lang tid som overhovedet muligt. Tag derfor et grundigt kig på de forskellige køjesenges specifikationer, så du allerede nu kan få skillet fårene fra bukkene.

2. Køb dansk

Selvom ingen forbyder dig at købe en udenlandsk køjeseng, så anbefales det alligevel at købe en danskproduceret køjeseng. Grunden til dette er, at du på denne måde kan være helt sikker på at du ikke blot støtter dansk erhvervsliv – men endnu vigtigere, at de strenge danske kvalitetskrav er blevet overholdt til punkt og prikke.

3. Køb bæredygtigt

Hvis du ønsker at gøre dit for miljøet, så anbefales det ligeledes at du kigger dig om efter en køjeseng, der er produceret på en bæredygtig måde. Der er jo ingen grund til at skade miljøet, hvis dette sagtens kan undgås. Tag f.eks. et kig på disse danskproducerede og bæredygtige køjesenge, og se hvor let det egentligt er at kombinere en god samvittighed med en flot køjeseng.

4. Overvej køjesengens højde

Det er desværre ikke alle der lige overvejer højden på deres køjeseng inden den købes. Dette er utvivlsomt en skam. For der er jo ikke meget ved at investere sine sparepenge i en køjeseng, hvis den slet ikke passer ind i børneværelset. Desuden skal du jo også sørge for at sengen har en størrelse mellem de to senge, der passer til netop dine børns alder og højde. Skal der være plads til at sidde eller skal køjesengen blot anvendes til at sove i? Stil dig selv disse grundlæggende spørgsmål, når du gennemgår de forskellige modeller. På denne måde vil du være langt mere sikker på at finde den perfekte køjeseng i første forsøg.

4. Trapper eller stiger?

Når det kommer til selve køjesengens design, så skal du typisk overveje om du ønsker dig trapper eller en stige på sengen. Her anbefales det som tommelfingerregel, at du vælger en køjeseng med trapper til yngre børn, og så en seng med stige til de lidt ældre – der jo netop er bedre i stand til at kravle op og ned ad stigen.

5. Vælg den rigtige farve

Afslutningsvist, så bør du også vælge en køjeseng i neutrale eller naturlige farver. Der er jo trods alt tale om et møbel, som dine børn skal vokse sig store med. Og da børns smag jo udvikler sig på samme måde som deres kroppe, så vil det være bedst at vælge et mere diskret farvedesign, som man f.eks. finder hos LIFESTYLE Kidsrooms – så deres smag jo netop ikke vokser sig fra sengen . Se hele udvalget her.