Hus / Have Redaktionen  

KMO godkendt Panasonic varmepumpe service udbyder

At finde rundt i de forskellige typer varmepumpe kan være lidt af en jungle. Blandt de helt store udbydere findes Panasonic, der i en årrække har produceret varmepumper af høj kvalitet. I denne artikel har vi set nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den rette udbyder til at udføre KMO godkendt Panasonic varmepumpe service på dit anlæg.

Hvad betyder KMO godkendt varmepumpe service?

Hvis du er stødt på forkortelsen KMO i din varmepumpe research, har du sikkert stillet dig selv spørgsmålet: ”Hvad betyder KMO godkendt varmepumpe service?”. Svaret får du her.

KMO er en forkortelse af Kølebranchens miljøordning og er en frivillig brancheforening. KMO så dagens lys tilbage i 1992, hvor organisationen blev etableret af de danske kølemiddelimportører sammen med de Autoriserede Kølefirmaers Brancheforening. Dette samarbejde kom i stand med henblik på at skabe kontrol med måden CFC-kølemidler og CFC-holdig kompressorolie blev håndteret.

KMO er udpeget af Miljøstyrelsen som autorisationsorgan og har til formål at varetage autorisation af personale og virksomheder, der skal håndtere kølemidler. Det kræver nemlig særlige færdigheder at arbejde med installering og servicering med alle former for køle, luftkonditions- og varmepumpeudstyr.

Det er derfor KMO, der på vegne af miljøstyrelsen, udsteder certificeringerne til håndtering af kølemidler. En KMO-certificering er dermed din forsikring for, at din varmepumpe er i gode hænder og bliver varetaget af kyndige fagfolk. Læs mere om KMO her.

Hvad er KMO reglerne?

I dag udgør luft til vand varmepumperne omkring 90% af de opstillede varmepumpe anlæg i de danske hjem. Og selvom disse anlæg er gavnlige for miljøet, er de ikke uden udfordringer. Denne type varmepumper indeholder nemlig et kølemiddel med en fluorholdig gasart, der kan være til fare for mennesker, dyr og miljø.

Derfor er det vigtigt, at disse kølemidler bliver håndteret korrekt. Og det er her KMO reglerne og den særlige KMO-autorisation kommer ind i billedet. Certificeringen garanterer, at virksomheden har det rette udstyr og de rette kompetencer til at håndtere kølemidlerne.

Samtidig skal alle medarbejdere, der arbejder med kølemidlerne, have en personlig godkendelse. De skal med andre ord have gennemgået en korrekt uddannelse inden for køleteknik. I Danmark varer uddannelse 4 år og 6 måneder, hvor der veksles mellem praktikperioder og skoleforløb.

En virksomhed må altså ikke udføre arbejde med kølemidler uden den rette autorisation. Det er ikke alene forbudt i Danmark, men i hele Europa. Ønsker du at vide mere? Så læs mere om reglerne for korrekt håndtering af kølemidler på Miljøministeriets hjemmeside.

Panasonic Pro Partner – Bedste Panasonic varmepumpe service

Bliver dit hjem opvarmet med en Panasonic varmepumpe, bør du vælge en serviceordning, der fuldkommen lever op til de krav, producenten Panasonic stiller. Derfor kan du med fordel gå efter en udbyder, der er certificeret Panasonic Pro Partner.

Ønsker du en KMO godkendt Panasonic varmepumpe service, hvor du virkelig får kvalitet for pengene? Så bør du tjekke NovaSolar Service ud. NovaSolar er en familieejet virksomhed, der servicerer deres kunder på Fyn, i Jylland, på Sjælland og alle brofaste øer. De udfører Panasonic varmepumpe service til nettopriser og har Danmarks billigste varmepumpe eftersyn.