Hobby Redaktionen  

Hvorfor er fodbold sundt? 3 gode fordele ved fodbold

Rundt omkring i hele Danmark er der kridtet baner op på græsset og sat mål op til fodbold. Fodbold er også en af Danmarks mest populære sportsgrene, og ifølge en opgørelse fra DBU er der over 328.000 danskere, der spiller fodbold. Fodbold er en sjov sport, og der er også mange andre fordele i sporten, blandt andet kan du forbedre din sundhed og forebygge sygdomme, samtidig med at du hygger dig med dit hold. Læs 3 af fordelene ved fodbold her.

1. Du får pulsen op

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du får pulsen op mindst 30 minutter om dagen, og det skal være så høj intensitet, at du ikke kan snakke normalt imens. Når du spiller fodbold, halser du afsted efter bolden på græsplænen, og giver du den nok gas, er det ingen sag at få pulsen op. Det er rigtig vigtigt, at du får pulsen op, fordi dit hjerte trænes og bliver større, når pulsen er høj, og der pumpes mere blod ud i kroppen, når det arbejder maksimalt. På sigt betyder det, at dit hjerte bliver bedre og mere effektivt. Hvis du ikke får pulsen op flere gange om ugen, kan du risikere at udvikle flere forskellige livsstilssygdomme som for eksempel hjertesygdomme, diabetes, blodpropper, demens, fedme og meget mere. Det er altså en rigtig god idé at få pulsen op, og det kan sagtens svare sig at gøre det gennem fodbold.

2. Du løber meget – uden at lægge mærke til det

Når du spiller fodbold, bruger du det meste af tiden på at løbe frem og tilbage på banen, og hvis du lever dig helt ind i spillet, kan det være, at du faktisk slet ikke lægger mærke til, at du rent faktisk løber. Da du også ofte holder små pauser, når du løber i fodbold, bliver det mere en form for intervaltræning, og en undersøgelse fra Syddansk Universitet lavet af professor i Holdspil og Sundhed Peter Krustrup viser, at det løb, du laver i fodbold, er ligeså godt som almindelig intervaltræning, og derfor kan du med god samvittighed tage en tur ud og sparke til en bold i stedet for at løbe almindeligt.

3. Du får socialt samvær

Det er en del af fodbold, at du spiller sammen med et hold, når du går på banen. Derfor er en stor del af fodbold også det sociale samvær både på og udenfor grønsværen. Når I spiller som et hold, har I et fælles mål om at slå modstanderen, og derfor kan du få en følelse af at være en del af noget større og have et formål. Typisk vil du også opleve masser af socialt samvær uden for banen, for eksempel når der skal spilles kamp ude, eller under omklædningen. Socialt samvær er vigtigt, fordi det er med til at afhjælpe ensomhed, der kan være en rigtig ubehagelig ting. Fodbold kan altså være enormt behjælpeligt i forhold til trivsel, og det kan være med til at sætte livskvaliteten op.