Erhverv Redaktionen  

Fordele og ulemper ved erhvervsleasing

Har du en virksomhed, hvor I har brug for køretøjer til hverdag, så har du sikkert overvejet mange former for finansiering for at få de transportmidler, som I har brug for. Måske har du overvejet erhvervsleasing også, og det er der både fordele og ulemper ved. Læs mere her.

Der er mange fordele ved erhvervsleasing

Erhvervsleasing (eller firmaleasing som det også kaldes) har rigtig mange fordele, og det kan helt sikkert også være den rette løsning for din virksomhed, ligesom det er for rigtig mange andre. En af de allerstørste fordele ved erhvervsleasing/firmaleasing er, at du ikke skal ud og lave én stor afskrivning ved anskaffelse af køretøjerne. Du skal nemlig bare betale førstegangsydelsen og derefter et månedligt beløb, så der er ikke en kæmpe udbetaling, der skal ordnes, og det styrker likviditeten i virksomheden. Derudover er der flere former for erhvervsleasing, så du kan vælge den, der passer bedst til din virksomhed. Du kan for eksempel vælge operationel leasing, hvor alt der hedder service, værkstedsbesøg og lignende dækkes af et månedligt beløb. Men du kan også vælge finansiel leasing, der svarer til, at din virksomhed køber bilerne på afbetaling, og I står selv for driften på bilerne. Den afgørende forskel mellem de to typer erhvervsleasing er, at virksomheden ved finansiel leasing selv hæfter for restbeløbet på bilen, mens der ved operationel leasing ikke er noget hængeparti efter endt leasingaftale – I afleverer blot bilerne tilbage til leasingfirmaet.

Derudover giver erhvervsleasing økonomisk tryghed, fordi du ved præcis, hvad bilerne koster i den periode, de er i virksomheden, og der er også gunstige beskatningsforhold, hvis du vælger erhvervsleasing. Fleksibiliteten er også i top med erhvervsleasing, fordi det giver mulighed for at skifte bil oftere, hvis der er behov for det. Vil du vide mere om fordelene, så læs yderligere om erhvervsleasing hos Agilease.

Selvfølgelig er der enkelte ulemper ved erhvervsleasing

Der er aldrig noget, der er helt uden ulemper, og det gælder selvfølgelig også erhvervsleasing, selvom det dog ikke er nogle kæmpe ulemper. Den største ulempe er, at det ikke er virksomheden selv, der ejer bilen, og det kan give sine begrænsninger, i forhold til hvordan det føles at køre i bilerne. Den månedlige udgift til bilerne kan også betyde mere administrativt arbejde, fordi der er mange udbetalinger løbende i stedet for bare et engangsbeløb til køb af bilerne.

Få en fleksibel leasingpartner hos Agilease

Er du nysgerrig på erhvervsleasing, og vil du gerne vide mere, så kan du finde meget mere information på agilease.dk. Agilease tilbyder erhvervsleasing af biler tilpasset den individuelle kundes præferencer, så du får en fleksibel og professionel leasingpartner, der sørger for at imødekomme dine og din virksomheds behov. Agilease har værkstedssamarbejder i hele Danmark, og de tilbyder all inclusive løsninger, når du vælger operationel leasing, så du ikke skal tænke på ekstra udgifter til vejhjælp, reparationer, service, dæk osv. Du kan læse meget mere om, hvad Agilease har at tilbyde på agilease.dk, samt se hvilke biler de har hjemme netop nu.