Uncategorized Redaktionen  

Dette skal du være opmærksom på ved dine tænder

Det er vigtigt, at man passer på sine tænder, så de kan holde hele livet. Ønsker du at passe en smule bedre på dine tænder, men ved du ikke helt, hvor du skal starte? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Derfor får du herunder en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på ved dine tænder, og hvordan du vedligeholder dem.

Misfarvede tænder

Rigtigt mange mennesker oplever at få kronisk misfarvetede. Dette er et problem, som mange flover sig over. Nogle oplever at få mere misfarvede tænder end andre. Grunden til at man får misfarvede tænder er, at man spiser og drikker de forkerte fødevarer. Ønsker du at beholde dine flytte, hvide tænder hele livet, skal du undgå at spise og drikke fødevarer med meget syre. Dette er eksempelvis juice, sodavand og bestemte typer frugter. Her er det vigtigt at nævnte, at man selvfølgelig ikke behøver at skære alle disse ud af kosten – det handler blot om mængden! Har du forgæves forsøgt at holde dine tænder hvide, men uden held, kan det være tid til at booke en tandlægetid.

For let tandbørstning

Det er de færreste, der synes, at tandbørstning i sig selv er særligt interessant. Måske er du sågar en af dem, der ofte skipper tandbørstningen både om morgenen og om aftenen. Er du dog blot en af dem, der foretager en let tandbørstning, er der flere forskellige ting, du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet være opmærksom på, om du får børstet alle dine tænder – især de inderste! Derudover skal du være opmærksom på, om du egentligt får børstet tænderne grundigt nok. Børster du kun dine tænder en enkelt gang på overfladen, kan du risikere, at dine tænder bliver grimme og misfarvede.

Tandpastaen har betydning

Mange er ikke klar over det, men tandpastaen, der bruges, når man børster tænder, har faktisk en rigtigt stor betydning for tændernes generelle velvære. Det forkerte valg af tandpasta kan være med til at ødelægge dit tandkød samt emaljen på dine tænder. Det er altså vigtigt, at du finder den rette tandpasta til dine tænder! For at du kan finde den rette tandpasta til dine tænder, skal du afprøve flere forskellige tandpastaer, og herefter vurderer, hvilken tandpasta, der passer bedst til dine tænder samt tandkød.