Andet Redaktionen  

5 forslag til danske feriedestinationer i Coronatiden

Vi er mange, der er godt trætte af, at mulighederne for at rejse ud i verden er meget begrænsede, imens Corona har fat i hele verden. Men heldigvis er der masser af skønne danske feriedestinationer, der også er værd at besøge, og det er nærlagt at opleve dem, når der ikke er mange andre steder at tage hen. Vi guider dig her til 5 danske feriedestinationer, du kan besøge, imens virusset raser.

1. Bornholm

Den lille ø, der er det østligste punkt i Danmark, er nok også en af de mest klassiske danske feriedestinationer. Øen kaldes også solskinsøen, fordi det er det sted i Danmark, der har suverænt flest timer med sol, og det er derfor også her, der er størst garanti for godt sommervejr. Derudover bugner Bornholm med masser af lokale delikatesser, charmerende byliv, naturoplevelser og meget, meget mere.

2. Skagen

Skagen er også en af de kendte danske feriedestinationer, og mest berygtet er nok uge 29, hvor mange af Danmarks indbyggere rejser til den lille nordjyske by. Men Skagen byder på meget mere end fest og fisk. Byen er nemlig mest kendt for at være en destination for danske malere i slutningen af 1800-tallet. Noget af det, der tiltrak malerne, kan du stadig opleve i dag, nemlig det unikke lys, der er i området, samt den smukke natur.

3. Ebeltoft

En af de mest charmerende danske feriedestinationer finder du på næsen af Danmark. Det er nemlig Ebeltoft på Djursland, og her kan du opleve et bymiljø med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse i mange farver. Ebeltoft byder på masser af oplevelser for hele familien, da du er tæt på Fregatten Jylland, Djurs Sommerland, Ree Park, Glasmuseet samt måske Danmarks mindste rådhus, nemlig Det Gamle Rådhus i Ebeltoft.

4. Samsø

Næsten midt imellem Jylland og Sjælland finder du Samsø, en af de mest elskede danske feriedestinationer. Samsø er blandt andet kendt for sine kartofler, og det er blandt andet også derfor, at der afholdes en kartoffelmadskonkurrence netop her. Samsø er ikke en stor ø, og på det smalleste sted, er den kun 500 m bred. Du kan derfor sagtens tage cyklen med til Samsø, og trille rundt på øen for at opleve den skønne natur.

5. Svendborg

En af de hyggeligste danske feriedestinationer ligger i bunden af Fyn. Det er nemlig Svendborg, og byen er faktisk også blevet kåret som Danmarks hyggeligste handelsby. I Svendborg kan du både opleve charmerende havnemiljø og spændende kulturelle tilbud, og omkring byen ligger også skøn natur. Du kan også gå på oplevelse på de mange smukke slotte og herregårde, der ligger i området, blandt andet Valdemars Slot, der blev bygget af Christian den 4. og foræret til hans søn grev Valdemar Christian.

Er du klar til at holde din ferie på en af de skønne danske feriedestinationer, men er du i tvivl om, hvordan det ser ud med Corona i de forskellige områder? Så kan du se kort over smittetrykket her.