Hus / Have Redaktionen 11. januar 2021

4 ting du skal overveje, før du investerer i en luft til luft varmepumpe

Det kan være en god investering at købe en luft til luft varmepumpe, og især hvis du skifter fra oliefyr eller elvarme, kan der være gevinst at hente både for din pengepung og for miljøet. Før du køber en luft til luft varmepumpe, er der flere ting du skal overveje, og du kan læse om 4 af dem her.

1. Vælg den energiudnyttelse, der passer til dig

En luft til luft varmepumpe udnytter energien langt bedre end for eksempel elvarme gør, og derfor kan det i langt de fleste tilfælde svare sig at opgradere varmesystemet i dit hjem fra elvarme til luft til luft varmepumpe. Men når du ser på forskellige luft til luft varmepumper, vil du også opleve, at de udnytter energien forskelligt – eller har forskellige SCOP-værdier, som det også kaldes. SCOP-værdien er et udtryk for, hvor meget varme din luft til luft varmepumpe producerer i forhold til mængden af strøm. Skal du opvarme en helårsbolig med luft til luft varmepumpe, så er det vigtigere at du kigger efter en model med høj SCOP-værdi, i forhold til hvis du skulle opvarme dit sommerhus med luft til luft varmepumpe.

2. Forskellige modeller har forskelligt støjniveau

Når din luft til luft varmepumpe arbejder vil den støje både fra den indvendige og udvendige del. Det kan du ikke gøre noget ved, men du kan vælge en model, der ikke støjer ligeså meget som andre. Nogle mærker er særligt kendt for at lave luft til luft varmepumper, der ikke støjer meget. Disse modeller kan du roligt placere i dele af huset, hvor du opholder dig, uden at de generer hverken dig eller resten af husstanden.

3. Vælg en luft til luft varmepumpe med den rette kapacitet

Hvis du vil være sikker på, at din luft til luft varmepumpe kan opvarme hele dit sommerhus eller hele din helårsbolig, så skal du huske at vælge en luft til luft varmepumpe, der har en stor nok kapacitet til at opvarme det antal kvadratmeter, din bolig er. Når du læser om en bestemt model af luft til luft varmepumpe hos forhandleren NovaSolar, vil der typisk stå, hvor mange kvadratmeter den kan opvarme, og på den måde er det let for dig at gennemskue, om en luft til luft varmepumpe har stor nok kapacitet.

4. En luft til luft varmepumpe kan også have tilvalg

En luft til luft varmepumpe er ikke bare en luft til luft varmepumpe, hvilket du nok allerede har regnet ud. Dette gør sig også gældende i forhold til, at forskellige modeller også har forskellige funktioner. Nogle modeller har for eksempel indbygget en funktion, så du kan styre din varmepumpe fra afstand, så du for eksempel kan tænde din luft til luft varmepumpe i sommerhuset, imens du sidder derhjemme.

Er du klar til at finde en luft til luft varmepumpe til din helårsbolig eller dit sommerhus, så bestil her på novasolar-webshop.dk, hvor du finder et bredt udvalg af modeller.